SearchSearch   ProfileProfile   Log inLog in   RegisterRegister 

Paypal issue

 
Post new topic   Reply to topic    FirstSpot Forum Index -> Pre-sales Support Forum
View previous topic :: View next topic  
Author Message
paulm



Joined: 28 Jun 2008
Posts: 81

PostPosted: Mon Nov 12, 2018 11:03 am    
Post subject: Paypal issue

Hi i upgraded to the latest vermin about two months ago, and fully updated our server, the biggest issue that we were having with the older version was that the PayPal link was not activation the account when payment was made, we have now changed the server, the software, the router, and the connection is now super fast fibre, all ports are set correctly, but we still are not getting our PayPal activations after payment,

1 do you have a test so i can see if the ports are open correctly
2 what have i done wrong
3 as far as i am aware my isp does not block any ports

thanks
Back to top
alan
Forum facilitator


Joined: 26 Sep 2003
Posts: 4417

PostPosted: Mon Nov 12, 2018 2:44 pm    
Post subject:

Please check out the troubleshooting guide at http://patronsoft.com/forum/viewtopic.php?t=2765

So did you install FirstSpot v8.1.107 or newer to resolve the Internet connection issue?
_________________
~ Patronsoft Limited ~
Back to top
paulm



Joined: 28 Jun 2008
Posts: 81

PostPosted: Tue Nov 13, 2018 9:36 am    
Post subject:

Hi new version was installed for two reasons
1 ssl certificate problems for new customers
2 because PayPal was not working and you said i should upgrade
Back to top
paulm



Joined: 28 Jun 2008
Posts: 81

PostPosted: Wed Nov 14, 2018 6:34 pm    
Post subject:

i have deleted my plans changed from legacy mode etc and now created new in the shopping cart and my clients can buy form the cart but PayPal is still not activating the account or changing the account to represent what has been purchased
what am i missing?
Back to top
alan
Forum facilitator


Joined: 26 Sep 2003
Posts: 4417

PostPosted: Thu Nov 15, 2018 2:47 am    
Post subject:

Which troubleshooting steps did you perform?
_________________
~ Patronsoft Limited ~
Back to top
paulm



Joined: 28 Jun 2008
Posts: 81

PostPosted: Thu Nov 15, 2018 10:33 am    
Post subject:

Hi the problem seems to be no FirstSpot\log\txn.log file exists
the ports are open and the external ip is correct i have contacted my ISP to see if they have the ports closed.
Back to top
paulm



Joined: 28 Jun 2008
Posts: 81

PostPosted: Mon Nov 19, 2018 8:34 am    
Post subject:

Ok I now have confirmed all ports are open and my router is correctly configured with my isp

Over the week end I had several sign ups with the same result when you go to the account all that there is is a username and the clients password with other items changed ie no multi logins etc and the date for account to expire is alway 01-01-2000

What am I doing wrong I have never had this problem before
Back to top
alan
Forum facilitator


Joined: 26 Sep 2003
Posts: 4417

PostPosted: Tue Nov 20, 2018 5:09 am    
Post subject:

If there is no txn.log file exists, you need to double-check:

1) Your router NAT setting. You need to perform explicit test from outside Internet to make sure the port 5789 is accessible.

2) Your PayPal setting. Make sure it can perform IPN.

3) Your FirstSpot Credit Card PayPal ID setting. Check the spelling and make sure it is case sensitive.
_________________
~ Patronsoft Limited ~
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    FirstSpot Forum Index -> Pre-sales Support Forum All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group